1 Mart 2014 Cumartesi

AME Medikal Kurtarma Ekibi Kuruldu!!!

Bilindiği gibi arama-kurtarma faaliyetinden sonra ulaşılan yaralıya konumu ve enkaz yapısı ve yaralanma dercesine göre ilk yardım uygulanır. Ancak yine de enkazdan çıkarılmadan önce medikal bir müdahale yapılmasında fayda vardır. Özellikle enkaz altında uzun süre kalmış kazazedelerde çeşitli fizyolojik ve psikolojik hasarın yanında vücut direncinin azalması, sıvı ve mineral kaybı da yaşanmaktadır. İşte bu nedenlerden ötürü Medikal Müdahale önem taşımaktadır.


Medikal Müdahale'nin önemini UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) Van depremi sonrası kurtarma çalışmaları sırasında pek çok başarıya ve mucizeye imza atarak bizlere göstermiştir. Van depremi kurtarma çalışmalarında UMKE'nin enkaz altından çıkarılan yaralıların %75'inin hayata tutunmasını sağlamıştır. Bu oran 1999 Gölcük Depreminde sadece %35.

İşte bu fikir ve başarıdan yola çıkarak Acil Müdahale Ekibi AME Medikal Kurtarma adı altında bir ekip kurdu. Gerek Mahalle Afet Gönüllüleri arasında gerekse dışarıdan gönüllü olarak ekipte görev almak isteyen operasyon ve müdahale yetkisine haiz doktorlar, hemşireler, attler ve paramediklerden oluşmaktadır. Şimdilik yalnızca İstanbul ve Ankara'da faaliyet gösteren AME Medikal Kurtarma Ekibi'nin Acil Müdahale Ekibi ile birlikte yurt çapında yaygınlaştırılması planlanıyor.

HÜSEYİN KARADAYI
BAŞKAN

Başvuru için : http://www.gezirevir.com/p/iletisim.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder